Kupovina na rate

Kupovina na rate

Unimatrix ima rješenje za sve.

Kupovina na rate

Dostava na adresu kupca se u pravilu naplaćuje 12,00 KM po jednoj isporuci za male pakete (do 0,25 m3 i do 25 kg). Za isporuku većih paketa (preko 0,25 m3 i preko 25 kg) cijena isporuke se posebno dogovara prilikom narudžbe i zavisi od veličine paketa i lokacije za dostavu.

Sva roba koje je naručena putem interneta, biće dostavljena najkasnije u roku od 72 sati na adresu kupca, izuzev vikenda kada to može trajati 96 sati.

Unimatrix d.o.o. će besplatno izvršiti isporuku robe fizičkim i pravnim licima kupljene u Unimatrix trgovini i putem web stranice u vrijednosti preko 300,00 km sa PDV-om. Detalji isporuke se dogovaraju i podaci za isporuku ustupaju osoblju Unimatrix trgovine.

Mikrofin Brzi krediti

Na brz i jednostavan način riješite potrebu za gotovim novcem. Odobreni iznos kredita možete iskoristiti za sve namjene prema vlastitim željama. Iznos kredita od 500 KM do 10.000 KM, a rok otplate u zavisnosti od iznosa, maksimalno 60 mjeseci. Za iznos do 5000 KM, te rok otplate od 18 mjeseci, postoji mogućnost kreditiranja bez žiranata. U drugim slučajevima potreban je jedan žirant. Takođe se može koristiti hipoteka i zalog na pokretnoj imovini kao instrumenti obezbjeđenja.

Ovi krediti su namjenjeni fizičkim licima, za njihove potrebe.

Rok otplate kredita:

 • do KM 3.000 maksimalno 36 mjeseci
 • od KM 3.001 do KM 5.000 maksimalno 48 mjeseci
 • od KM 5.001 do KM 10.000 maksimalno 60 mjeseci

Grejs period: nema.

Nominalna kamatna stopa: fiksna, kreće se od 19% do 20%, zavisno od roka otplate. Kamatna stopa je niža za ponovljene kredite, a umanjenje iznosi:

 • 0,2% kod trećeg kredita
 • 0,54% kod četvrtog i svakog narednog kredita

Efektivna kamatna stopa: Za iznos 10.000 KM sa rokom otplate 60 mjeseci uz NKS 20% i proviziju za obradu kredita 2% efektivna kamatna stopa iznosi 23,11%. Prikazana efektivna kamatna stopa uključuje nominalnu kamatnu stopu i proviziju za obradu kredita. Tako iskazana EKS je reprezentativni primjer i informativnog je karaktera. Obračun efektivne kamatne stope se razlikuje u entitetima. Konkretan podatak koji se odnosi na vaš kreditni zahtjev možete dobiti u poslovnici Mikrofina, uvidom u nacrt Ugovora o kreditu, a naše osoblje će vam pojasniti sve stavke i odgovoriti na sva eventualna pitanja vezana za realizaciju kredita.

 • Provizija: 2%.
 • Isplata kredita: gotovinski.
 • Otplata kredita: u jednakim mjesečnim anuitetima.

Mikrofin Kratkoročna pozajmica

Mikrofin nudi kratkoročne pozajmice, za poslovne ili privatne potrebe. Realizacija zahtjeva je u ekspresnom roku.

Kratkoročne pozajmice se plasiraju bez žiranata i bez naknade za troškove obrade.

Korisnici ove pozajmice su fizička lica sa određenim primanjima koja obezbjeđuju urednu otplatu kredita, a imaju potrebu za kratkoročnom pozajmicom. Minimalni iznos pozajmice je 300 KM a maksimalni 1500 KM. Rok otplate je do 12 mjeseci, sa minimalnim mjesečnim anuitetom od 45 KM.

Nominalna kamatna stopa je fiksna i iznosi 22%. Za iznos 1.500 KM sa rokom otplate 12 mjeseci uz NKS 22% i bez troška provizije za obradu kredita efektivna kamatna stopa iznosi 24,42%. Prikazana efektivna kamatna stopa uključuje nominalnu kamatnu stopu i proviziju za obradu kredita. Tako iskazana EKS je reprezentativni primjer i informativnog je karaktera. Obračun efektivne kamatne stope se razlikuje u entitetima. Konkretan podatak koji se odnosi na vaš kreditni zahtjev možete dobiti u poslovnici Mikrofina, uvidom u nacrt Ugovora o kreditu, a naše osoblje će vam pojasniti sve stavke i odgovoriti na sva eventualna pitanja vezana za realizaciju kredita.

BBI krediti do 60 mjeseci

Mogućnost kupovine na duži vremenski rok od čak 60 mjeseci od minilanog iznosa 300,00KM do 10.000,00KM. Uslove kreditiranje mogu ostvariti sve osobe u stalnom radnom odnosu te penzionisana lica starosti do 65 godina.

Proces realizacije ovakvog kreditiranja u konačnici traje 2-3 dana zbog samog postupka ovjere i provjere dokumentacije. Dokumentacija potrebna za realizaciju robnog kreditiranja:

 1. Popuniti i ovjeriti zahtjev za kredit
 2. Kopirati ličnu kartu
 3. Izvaditi CIPS
 4. Tri posljednje platne liste / čeka od penzije / specifikacija dohotka od samostalne djelatnosti
 5. Tri posljednja izvoda iz banke
 6. GIP obrazac
 7. M2 / JS 3100 obrazac (osim za zaposlenike na budžetu)
 8. Kopija ugovora o radu (zaposlenici međunarodnih org.)
 9. Kopija Rješenja nadležnog organa uprave (za lica koja obavljaju samostalnu djelatnost)

Visa Classic / Visa Charge

Jednostavno i brzo putem terminala za kartice (EFT POS) prilikom plaćanja na blagajni na posebno označenim prodajnim mjestima!

Prilikom plaćanja karticom odaberete broj rata (minimalno 3 a maksimalno 24 rate) na koji želite kupiti proizvod/uslugu (uvažavajući maksimalan broj rata prodajnog mjesta). Transakciju potvrđujete potpisom slipa.

U trenutku realizacije kupovine na rate VISA Classic karticom, dovoljno je da od ukupnog limita potrošnje, koji Vam je dodijeljen po kartici, imate slobodan dio limita u visini iznosa jedne rate.

Pogodnosti za korisnike kartica:

 1. Jednostavnost i brzina korištenja usluge – na terminalu za kartice (EFT POS) Banke (bez dodatne dokumentacije i papirologije, čekanja u redu…);
 2. Kupovina se obavlja bez zaračunavanja bilo kakvih dodatnih troškova, bez kamate i naknade;
 3. Bolja kontrola financijskih sredstava (cjelokupni iznos se dijeli na odabrani broj rata);
 4. Mogućnost kupovine proizvoda šireg asortimana veće vrijednosti;
 5. Sigurnost transakcija (elektronski prijenos svih podataka).

Raiffeisen Shopping card

Shopping kartica je posebno kreirana Master Card revolving kreditna kartica – jedinstvenog, prepoznatljivog izgleda, koja Vam donosi veliki broj pogodnosti.

Raiffeisen banka je omogućila podnošenje online zahtjeva za kreditne kartice, uz samo jednu posjetu poslovnici Banke i to prilikom preuzimanja kartice. Aplicirajte za Vašu karticu već sada!

Odabir kreditne kartice